×

Изпратете вашето запитване

×

Вашите въпроси

  Назад към всичките въпроси

Какъв срок е нужен за покупка на жилище?

Зададен от: Анонимен

Запитване от Анонимен:
Здравейте!
Бих искала да зная какъв срок е нужен за покупка на ново жилище?
Търсим жилище в кв. Изток, Г. Милев, Младост-и - до около 50 000 евро, приблизително 70 кв.м


Отговор от Home Agent:
Здравейте г-жо (...),

Получихме писмото Ви с въпрос какъв срок е необходим за покупката на жилище. Отговора е че зависи от финансирането на покупката.

Ако се купува с пари в брой ( сметка в банка ), тогава процедурата е следната - оставя се стоп капаро за имота с цел спирането му от продажба временно за да се изискат документи за собственост и да се направи първоначална проверка на имота. Срока е обикновенно 7-10 дни. След това се подписва предварителен договор за уточняване на всички детайли по окончателния договор. Между предварителния договор и окончателния се оставя период достатъчен за набавянето на всички необходими документи за финализиране на сделката, което обичайно варира от 7 дни до 1 месец. Колкото по-бързо се подготвят документите, толкова по-бързо се финализира сделката. Ако няма някакви условия по предаване на владението, времето необходимо е между 10 дни и 5 седмици.

Ако финансирането е чрез банков кредит, тогава времето за покупка се удължава. При предварително получено одобрение от банката по документи, между стоп капарото и предварителния договор е необходимо да се направи оценка за банката от независим оценител, което може да отнеме от 2 дни до седмица. Освен това след предварителния договор, който е един от документите необходими за отпускането на кредит, технологичното време необходимо на банката за обработка е около 30-45дни. Тъй като при отпускането на ипотечен кредит се вписва ипотека на името на банката, това удължава срока и след подписването на окончателния договор с още около седмица. Така че общото време за покупка при кредитиране от банка е около 2 месеца.

Всичко това е разбира се от момента, в който си изберете жилище и решите, че ще го купите.

 
Задайте друг въпрос

Задайте вашия въпрос

×

Коментари към въпроса

Свържете се с Home Agent

Нашите агенти ще Ви помогнат бързо и сигурно
да се сдобиете с най-подходящото за Вас жилище