×

Изпратете вашето запитване

×

Вашите въпроси

  Назад към всичките въпроси

Какво жилище и в какви райони на София, мога да закупя на стойност около 30000 Евро? Каква сума над тази, ще ми е необходима за финализиране на сделката - такси, комисионни и т.н.?

Зададен от: Анонимен

Запитване от Анонимен:
Здравейте!
Интересува ме, какво жилище и в какви райони на София, мога да закупя на стойност около 30000 Евро?
Търся жилище за живеене.
Ако приемем, че се спра на някое, каква сума над тази, ще ми е необходима за финализиране на сделката - такси, комисионни и т.н.?
И последен въпрос - Кои са агенциите с голям процент фалшиви обяви в Интернет?

Благодаря предварително за отговора.
Лек ден!

Отговор от Home Agent:
Здравейте г-жо (...),

Получихме запитването Ви относно покупка на жилище до 30 000 ЕUR.

Районите на София, в които може да се закупи жилище до тази сума са доста, но зависят от подробните Ви изисквания. Тухлено жилище, например, е много трудно да се намери до тази сума и то само в най-крайните квартали. Панелно или ЕПК едностайно жилище е възможно в по-широк район, и т.н. Общо взето - подобна покупка е възможна, но с компромиси.
Разходите при подобна сделка са комисион за агенцията ни според цените посочени на сайта ни: https://homeagent.bg/usluga-pokupka-imot-sofia/
Както и нотариални такси и общински данъци в размер на около 3,5% от продажната цана, или конкретно в Вашия случай около 2100 лева. Тази сума обикновено се договаря да се подели между страните в сделката.

На последния Ви въпрос не се наемам да отговоря, тъй като не мисля, че е етично, да заклеймявам конкурентни фирми, без вината им да е доказана по безспорен път от съда.

Разбира се, много по-пълна информация може да получите на място в офиса на фирмата ни, където можем да обсъдим критериите и намеренията Ви, стига да имате желание за подобна среща.

 
Задайте друг въпрос

Задайте вашия въпрос

×

Коментари към въпроса

Свържете се с Home Agent

Нашите агенти ще Ви помогнат бързо и сигурно
да се сдобиете с най-подходящото за Вас жилище