×

Изпратете вашето запитване

×

Вашите въпроси

  Назад към всичките въпроси

Колко процента трябва да е капарото

Зададен от: Анонимен

Ходих на няколко огледа и си харесах един тристаен апартамент в Овча купел близо до улица Боряна. Блока е нов и има акт 16 и хората си живеят в него има останали само два празни апартамента този, който искам да купя струва 85000 евро и е 117 квадратни метра. От строителната фирма са готови с всички документи за продажбата и искат да им платя капаро, защото преговаряли и с други хора за този апартамент. Искам да питам колко процента е нормално да платя за капарото?

Отговор от Home Agent:
Здравейте,
отговорът на Вашия въпрос е много кратък и ясен – 10% е обичайното капаро. Като чета, обаче, какво възнамерявате да купите и на каква цена, пред мен изникват няколко въпроса, които бих искал да Ви задам.1. Колко е полезната площ на апартамента без общите части и терасите, ако има такива?

2. На кой етаж се намира имотът от общо колко етажа?
3. В цената включен ли е надземен гараж?

4. Апартаментът в какво състояние е - напълно ремонтиран и обзаведен с нови мебели или на шпакловка и замазка, както обичайно се продава от строителните фирми?
5. Преговаряхте ли за цената, и ако да - какъв беше първоначално нейният размер?Без значение какви ще бъдат Вашите отговори, съм 100% убеден, че имотът, който планирате да закупите, е доста надценен.

 
Задайте друг въпрос

Задайте вашия въпрос

×

Коментари към въпроса

Свържете се с Home Agent

Нашите агенти ще Ви помогнат бързо и сигурно
да се сдобиете с най-подходящото за Вас жилище