×

Изпратете вашето запитване

×

Вашите въпроси

  Назад към всичките въпроси

Искам да закупя жилище с кредит от банка в източните райони на София. Ако говорим за 50 000 евро - имот, каква трябва да бъде сумата която да поискам от Банката и ...

Зададен от: Анонимен

Запитване от Анонимен:
Искам да закупя жилище с кредит от банка в източните райони на София. Ако говорим за 50 000 евро - имот, каква трябва да бъде сумата която да поискам от Банката и как вървят комисионните, нотариуса при изповядване какъв % взима? Благодаря Ви!

Отговор от Home Agent:
Здравейте г-жо (...),

За да получите ипотечен кредит е необходимо да имате предварително одобрение от банката на база вашите доходи през последните шест месеца. Следващата стъпка е одобрението на самия имот, което става след като се направи оценка от оценител изпратен от вашата банка кредитор в която имате предварително одобрение за кредит в размер ххх лева. Има значение какъв процент кредитиране ще получите от банката и според типа строителство на сградата. Най-висок процент банките дават за тухлени жилища и той достига до 85%, но от оценката на имота, а не от офертната цена на която се предлага за продажба имота понякога това са две доста различни цени.

Необходимо е да имате най-малко 7 000 - 10 000 евро налични средства за да можете да се справите с капарото и разходите за нотариус, които са около 3.8% в които проценти са включени местния данък за София, който е 2.5% и нотариалните такси около 1.3%. Отделно ако купувате жилище от агенция за недвжими имоти е необходимо да им заплатите около 2.5% - 3% комисион. Предвидете си и сума за ремонт на жилището и обзавеждане освен ако не се продава ремонтирано и с нови мебели.

При нужда от съдействие ние сме на линия.

 
Задайте друг въпрос

Задайте вашия въпрос

×

Коментари към въпроса

Свържете се с Home Agent

Нашите агенти ще Ви помогнат бързо и сигурно
да се сдобиете с най-подходящото за Вас жилище