kakvo-se-tyrsi-imoti-sofia

Най-силното тримесечие за покупки на жилища и какво (ще) се търси?

Предстои най-силното тримесечие за покупки на жилища в столицата от пет години насам.

По традиция след като свършат летните отпуски и децата тръгнат на училище започва и най-силният сезон за покупки на жилища в София. За трите месеца от първи октомври до края на декември 2014 година са били купени 6975 имота в столицата като през тази година за същия период се очаква тази бройка да нарасне с минимум 20% предвид силния старт на полугодието – https://homeagent.bg/blog/analiz-ceni-imoti-sofia-july-2015/ 

Какво се купува най-много?

Най-много по традиция се купуват двустайни апартаменти ново строителство, които са много дефицитни напоследък. Търсенето обаче през годините се промени основно заради малките размери на стаите в новото строителство и то се промени в посока на търсене на минимум тристайни или по-големи жилища. Изненадващо голям интерес има и към четиристайните апартаменти, защото те излизат най-изгодни като съотношение цена на квадратен метър жилища площ.

Поради засиленото търсене на жилища много купувачи се насочват към алтернативи като смяна на района или смяна на типа строителство. Близо 92% от запитванията в Хоум Ейджънт са ново строителство, което обаче има своите недостатъци и в същото време има достатъчно алтернативи в лицето на старото тухлено строителство както и на блоковете тип епк. 

HomeAgent обслужва единствено купувачи на имоти в София, като по този начин защитаваме изцяло и само Вашите интереси.
Ако търсите да закупите жилище в София, можете да се свържете с нас тук: Запитване/Консултация.