Цените на жилищата в ж.к. Борово София в началото на 2017 година

Интересна тенденция се очертава още от средата на 2016 година когато търсенето на тристайни и по-големи апартаменти взема превес пред търсенето на двустайни и едностайни и съответно по-нефункционални жилища. По-високите цени не отказват купувачите, които търся да купят жилища в Борово заради добрите възможности за кредитиране през последните две години. Средната цена на тристайните тухлени апартаменти на база „оферти предлага“ в imot.bg варира около 1090 евро за квадратен метър. 

Ако искате да си купите тристаен тухлен апартамент в Борово с квадратура не по-малка от 120 кв.м. то трябва да сте готови за цени от минимум 103 000 – 107 000 – 110 000 евро. Ако искате обезателно апартамента да не бъде на партерен, първи или последен етаж цените бързо достигат нива от 120 000 евро и на горе. Ако държите да има и гараж към апартамента цените прескачат нивата от 130 00 евро и могат да достигнат космически нива от 300 000 евро.

Така стоят нещата ако разглеждате само тристайните жилища в столичния Борово, но реално ако разполагате с бюджет за покупка по-голям от 130 000 евро е доста по-добра инвестиция покупката на една спалня повече. Средната цена на четиристайните апартаменти е по-ниска от тази на тристайните в същия район на столицата. Ситуацията е малко по-различна обаче ако решите да притежавате и гараж към четиристайния си тухлен апартамент цените скачат драстично като на цени под 185 000 евро има буквално само два апартамента.

Вече построените двустайни тухлени апартаменти в Борово, които не са първи и последен етаж започват от цени 60 000 евро и варират около 1070 евро за квадратен метър до колкото тази мерна единица може да бъде ориентир за цените.

Другите типове строителство в Борово се предлагат на цени около 900 евро за квадратен метър реална жилищна площ. 

HomeAgent обслужва единствено купувачи на имоти в София, като по този начин защитаваме изцяло и само Вашите интереси.
Ако търсите да закупите жилище в София, можете да се свържете с нас тук: Запитване/Консултация.